Waarom Duurzaam

OBT loopt voorop met haar inspanningen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Naast het gebruik van groene stroom van windmolens werken wij ieder jaar aan verbeteringen of starten we nieuwe projecten.

OBT is CO2 neutraal

Na jarenlange inspanningen op gebied van milieu en energiebesparing, kan ook OBT niet produceren zonder CO2 te genereren. Ieder jaar reduceren wij ons CO2 percentage, maar het overige deel compenseren wij in de projecten Haaglanden Klimaatfonds en Sumba Care. Op deze manier dragen wij bij aan een duurzame samenleving.

Klimaatfonds Haaglanden

Dit fonds realiseert uiteenlopende projecten, van het duurzamer verwarmen van schoolgebouwen en musea tot een actie waarbij peertjes voor leds ingewisseld konden worden.

Duurzame producten

FSC® en PEFC™ papier
Wij zijn bevoegd om FSC® en PEFC™ papier te mogen verwerken. Papiersoorten die bijdragen aan verantwoord beheer van bossen, met oog voor de natuur, mensen en dieren.

BIO-Inkten
Alle producties worden gedrukt met bio-inkten met lijnzaadolie, gewonnen uit koolzaad. In tegenstelling tot de minerale oliën uit aardolie – kan dit gewas steeds opnieuw worden aangeplant.

Chemievrij
Het vervaardigen van de drukvormen (offsetplaten) is sinds 2009 geheel chemievrij.

BIO-folie
Wij werken zoveel mogelijk met BIO-folie. Deze folie is volledig afbreekbaar en mag bij het GFT- afval.

EURO 6 vervoer
Onze vrachtwagens hebben de meest milieuvriendelijke motoren en voldoen aan de laagste emissienormen voor CO2-uitstoot.

Elektrisch rijden en gratis tanken bij OBT
Inmiddels beschikt OBT over diverse hybride auto’s en u kunt tijdens uw bezoek, in Den Haag gratis uw auto opladen met onze groene stroom.

Duurzaamheidsverslag
Vanaf 2009 geeft OBT een Duurzaamheidsverslag uit. Bekijk het laatste duurzaamheidsverslag in pdf.