Opmeer bv

Opmeer Drukkerij is opgericht door Jan en Ine Opmeer in het jaar 1969. De drukkerij maakte haar start in een garage in de binnenstad die na vele uitbreidingen in 1990 werd ingeruild voor een nieuwbouwpand van 1.500 m2 aan de Kerketuinenweg.  Maar ook daar stond het bedrijf niet stil, na uitbreidingen en de aankoop van het naastgelegen pand beschikt Opmeer nu over 5.000 m2 productieruimte en geconditioneerde opslag.

Opmeer heeft bijna alles in eigen huis: een team van programmeurs, zij verzorgen alle mogelijke koppelingen met de softwaresystemen van onze relaties. Dit o.a. voor webshops en online automatische opmaak, maar ook voor nieuwe ontwikkelingen zoals apps. Met digitaal drukken loopt Opmeer voorop met een Sign afdeling voor de vervaardiging van o.a. posters en abri’s en met de nieuwste Kodak Nexpress, waarmee ze nu zelfs tot 91 cm lang kunnen drukken. Naast de normale grafische producties heeft Opmeer een volledige binderij, waardoor alle producten in eigen huis worden afgewerkt, en een magazijn met 2.000 palletplaatsen voor bestellingen op afroep.

Maar het meest trots is Opmeer op haar team van medewerkers. Met hun vakmanschap en kennis, in combinatie met flexibiliteit en betrokkenheid, maakt dat bijna alles mogelijk is.
Reken Op Meer zeggen ze in Den Haag!

De Bink bv

Drukkerij De Bink is op 7 december 1882 als familiebedrijf begonnen onder leiding van Cornelis de Bink. In de jaren vijftig nam de familie Schoonderwoerd het bedrijf over om vervolgens het stokje in 2012 weer over te dragen aan het vijfkoppige managementteam.

Het bedrijf wordt gekenmerkt door een combinatie van jong en oud waarbij een familiaire sfeer goed voelbaar is.

Door altijd innovatief te werk te gaan, weet Drukkerij De Bink een totaalplaatje van diensten aan te bieden. Zo combineert De Bink moderne digitale printtechnieken en het vervaardigen van apps en websites met oude druktechnieken voor foliedruk, stansen, rillen en prägen.

De Bink heeft letterlijk alles in eigen huis om snel en perfect producties te produceren en te verwerken in alle formaten. Een totaal aanbieder voor communicatiemiddelen. Méér dan alleen drukwerk.

Geschiedenis

OBT is gestart in 1996 als v.o.f. van drie samenwerkende middelgrote drukkerijen in het westen van Nederland. Vanaf 1 januari 2004 is OBT een BV. De onderliggende bedrijven bestaan echter al veel langer. Drukkerij De Bink bestaat sinds 1882 en mag sinds 2007 het predicaat Hofleverancier voeren. Opmeer Drukkerij is in 1969 opgericht.

Tot 2011 bestond OBT bv uit drie bedrijven. In oktober 2011 hebben we afscheid moeten nemen van TDS in Schiedam, nadat zij haar faillissement moest aanvragen. Omdat twee jaar hiervoor de dochteronderneming van TDS ‘Total Dock Services’ failliet ging, kwam TDS in zwaar weer. Daarna heeft eigenaar Frans Eikenbroek alles op alles gezet om TDS weer financieel gezond te maken. Met financiële steun van OBT en diverse leveranciers leek het er op dat dit zou lukken. Maar de grillige grafische markt maakte het onmogelijk voor TDS om alles financieel weer op de rails te krijgen.
Het faillissement van TDS had geen gevolgen voor de relaties van OBT en voor OBT zelf omdat TDS juridisch al geruime tijd volledig onafhankelijk van OBT opereerde.

Opmeer bv

Ga naar opmeerbv.nl

De Bink bv

Ga naar bink.nl